Hypnotherapie

Hypnotherapie

Werken met hypnose is een van de oudste vormen van psychotherapie. Hypnose die wij als hypnotherapeut toepassen is feitelijk niet meer dan een trance vorm. Die trance ondervind je ook als je een boek leest of naar een film kijkt en helemaal opgaat in het verhaal.

Met hypnotische trance kun je gemakkelijker bij je onderbewuste komen. En dus meer inzicht krijgen en controle hebben over je onbewuste reacties. Het stimuleren van genezende processen, het goed omgaan met emoties en het gebruik maken van je capaciteiten, kunnen daardoor beter aangesproken worden.

Hypnose brengt je dichter bij jezelf. Het is een mooie manier om het beste uit jezelf te halen. Kensho betekent dan ook: zelfverwerkelijking en in je eigen natuur doordringen. Therapievormen waarmee we werken zijn o.a.: Focussen, transactionele analyse, de helende reis, innerlijk kind, (voorouder-)regressie, EMDR.

Een voorbeeld: je vermijdt een lift en je begrijpt daar niets van. Het kan een onbewuste ervaring zijn, waarbij je als klein kind hebt vastgezeten in een lift. Door de situatie te ervaren kan het probleem soms al meteen opgelost worden ‘O, was het dat’ en je merkt dat de spanning die er anders bij hoorde verdwenen is. Het is een eenvoudig voorbeeld, maar je kunt je voorstellen dat hypnotherapie ook werkt bij heel veel andere en ernstiger problemen.

Bij hypnose kun je juist bepalen wat je wel en niet wilt, omdat je door de trance toestand zo verbonden bent met jezelf. Je bepaalt dus altijd zelf hoever je wilt of kunt gaan. – Je kunt je, zoals je weet, ook losmaken van een film of een boek.