Kruidenadvies

Kruidenadvies

Waarom kiezen voor een kruiden consult van een kruidengeneeskundige?
Ik heb de 3-jarige opleiding Kruidengeneeskunde en de Basisch Medische Vakken met een diploma afgesloten. Zo kan ik verantwoord werken.

Wat doen kruiden?

Kruidengeneeskunde wil vooral de aanwezige natuurlijke genezende kracht van mens of dier stimuleren om het evenwicht van lichaam en geest te herstellen’. Kruiden kunnen o.a. ontstekingen remmen, bloedreinigen, spijsvertering bevorderen, ontspannen, vocht afvoeren, weerstand versterken etc. Ik kan één soort tinctuur meegeven, maar vaak maak ik een combinatie van verschillende kruiden omdat elk kruid zijn specifieke werking heeft. Zo werkt het van verscheidene invalshoeken.

De tincturen, het kan ook een zalf of een kruidenthee zijn, tasten het natuurlijk evenwicht niet aan. Ze zijn vaak effectief en daarnaast zijn tincturen bijna altijd goedkoper. De kruiden en de vloeistof zijn biologisch en er zijn geen toevoegingen van andere stoffen.
Ik geef in veel gevallen een mix van een paar kruiden-tincturen voor €10,- mee. Kruiden worden meestal in het geheel gebruikt.

Er zijn geen toevoegingen van stoffen die bijwerkingen veroorzaken. De kruiden die ik kies worden aangepast aan de persoon. De ontstaansgeschiedenis van de kwaal is niet bij iedereen hetzelfde en dat kan betekenen dat niet het zelfde gestimuleerd of anders moet worden. Ik zal dus kijken wat voor jou het beste kan werken. .Ook de hoeveelheid die iemand gebruikt kan verschillend zijn, omdat iedereen anders reageert.
Kruiden werken zowel bij geestelijke als lichamelijke processen.

Hoe werk ik in mijn praktijk?

Ik kijk als kruidengeneeskundige naar:

  • Wanneer en waardoor de kwaal ontstaan kan zijn: de ontstaansgeschiedenis
  • Wat je eet
  • Wat je nodig hebt
  • Wie je bent
  • Wat je er zelf aan kunt doen om de kwaal te verminderen of te genezen

Een consult van één uur kost € 60,-

De tincturen worden alleen van kruiden getrokken; anders wordt dat heel duidelijk aangegeven. De geneeskrachtige kruiden zijn onbespoten. Soms kan je een kruiden beter niet of minder gebruiken omdat je histamine gevoelig bent. Meldt altijd je gevoeligheid. Sommige kruiden moet je met mate gebruiken afhankelijk van de inhoudsstoffen.
Kruiden hebben een ondersteunende en activerende werking hebben.

Waaraan kun je denken:

  • Er zijn allerlei ziektes, die je op een betrekkelijk eenvoudige manier kunt ondersteunen.
  • Bij huidziektes: zoals eczeem, psoriasis, gordelroos, wondroos is het o.a. belangrijk om bloedreinigende, ontstekingsremmende en pijnstillende kruiden in te zetten.
  • Bij jeuk of branderig gevoel, gebruiken we geneeskrachtige kruiden die de jeuk verminderen of de brand eruit halen en het bloed reinigen
  • Er zijn zoveel kruiden die ieder hun eigen werking hebben, dat we het altijd precies af kunnen stemmen van vochtafvoerende, bloedreinigende, desinfecterende, stimulerende, samentrekkende kruiden etc. etc.