Madeliefje

Madeliefje

bellis

Het madeliefje is een echte zonneaanbidder. Het bloempje richt zich naar de zon en sluit zich als deze ondergaat. Heb je wel eens madeliefjessoep gegeten. Nog even en het kan weer.

Het madeliefje met zijn stevige wortelrozet, groeit tussen het gras. Je krijgt het niet zo gemakkelijk uit je tuin. Door het gras te maaien of erover te lopen help je het plantje te verspreiden. Een heel sterk plantje heeft ook veel kracht in zich. Zelfs 17 graden vorst verdraagt het madeliefje. Het blad is vlezig en licht behaard wat aangeeft dat het werkzaam is op huid en slijmvliezen. De bloem is geel, wit met een rood randje. Madeliefje reinigt het bloed en werkt ontkrampend. Het doet nog veel meer voor het bloed, maar ook voor o.a. spijsvertering.

Het bevat o.a. de inhoudsstoffen: vitamine C, calcium, magnesium, saponine, inuline, slijm- en bitterstoffen (goed voor de spijsvertering)

Madeliefjessoep: maak 2 handjesvol madeliefjes knoppen/bloemetjes met een blender fijn, bak ze even en smoor ze een paar minuten op een heel laag vuur. Doe er 1 liter kippen of kruidenbouillon en beetje peper bij. Na 10 minuten koken in kopjes soep met 1 vers bloempje. Het madeliefje open zich weer. Eet smakelijk.

Clementine Bergfeld

Kruidengeneeskunde wil vooral de aanwezige natuurlijke genezende kracht van mens of dier stimuleren om het evenwicht van lichaam en geest te herstellen.

Naast de kruidengeneeskunde kan ik je ook via coaching of counseling ondersteunen.

Met regelmaat organiseer ik kruidenwandelingen, kinderworkshops, kruidencursussen, kruidenworkshops en organiseer en geef ik lezingen.
Op deze website kruidengeneeskunde.eu kan je heel veel informatie vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet

Clementine Bergfeld

Geef een reactie