Madeliefjessoep

Madeliefjessoep

Deze soep lijkt nog ’t meest op kervelsoep. Ze is net zo verfrissend, maar heeft net een tikje meer. Je hebt er enkele honderden frisse bloemetjes voor nodig. Je hebt ze zo geplukt.Die kan je in de meeste grasvelden zonder veel problemen van in de lente tot een eind in de zomer vinden.

    • 2 handen vol madeliefjes
    • 1 liter kippenfond; groentenbouillon kan natuurlijk ook
    • 50 g boter
    • 1 dikke snee roggebrood
    • versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Was de madeliefjes grondig. Laat ze grondig uitlekken en droog ze desnoods zachtjes in een handdoek. Doe ze in de blender en hak ze kort fijn. Hou enkele mooie exemplaren apart voor de garnering Bak de gehakte madelieven in de andere helft van de boter even aan en laat ze een paar minuten op een heel laag vuur stoven zonder te kleuren. Giet de warme fond erbij en laat een tiental minuten zachtjes koken. Kruid af met wat versgemalen peper en eventueel een beetje zout. Snij het brood in blokjes en bak ze mooi bruin in de helft van de boter. Schep ondertussen de hete soep in de borden en werk af met de hele madeliefjes.Voeg er aan tafel de hete, sissende gebakken broodblokjes bij.

Clementine Bergfeld

Kruidengeneeskunde wil vooral de aanwezige natuurlijke genezende kracht van mens of dier stimuleren om het evenwicht van lichaam en geest te herstellen.

Naast de kruidengeneeskunde kan ik je ook via coaching of counseling ondersteunen.

Met regelmaat organiseer ik kruidenwandelingen, kinderworkshops, kruidencursussen, kruidenworkshops en organiseer en geef ik lezingen.
Op deze website kruidengeneeskunde.eu kan je heel veel informatie vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet

Clementine Bergfeld

Geef een reactie