Regressie

Regressie

Wat is regressie?

Regressie betekent teruggaan naar de oorsprong van je klacht. Soms is dat iets uit je jeugd, iets dat je je niet bewust kunt herinneren maar wat tijdens de regressie weer terug komt. Soms ga je nog verder terug, naar een situatie die deze ervaring in zich draagt die je niet verwerkt hebt. Daarom kan je er nu nog last van hebben. Je komt daardoor steeds weer in een soort gelijke situatie terecht.

Heel belangrijk dus om te gaan verwerken, waardoor je los kunt komen van dat gevoel en die situatie. Je kunt de dingen anders gaan doen; “het zit niet meer vast”.

Juist door wel terug te gaan in die herinneringen kun je vanuit het ‘nu’ zien wat daar precies is mis gegaan, wat dat met jou gedaan heeft en hoe je de klacht kan veranderen of verminderen.

“Voorouderregressie?”

We kunnen gedragspatronen, overtuigingen en trauma’s mee gekregen hebben van onze ouders en voorouders. De aanleiding om onze voorouderlijke lijn te onderzoeken kan zijn: wanneer regressie naar wat voor tijd dan ook, de klacht niet opheft. We hebben dan vaak het idee van: dit gedrag of dit gevoel hoort niet bij mij.

Het is dan mogelijk door middel van voorouderregressies, dus regressie op de voorouderlijke lijn de oude ooit doorgegeven trauma’s e.d. te helen. In de praktijk blijkt vaak dat veel van het op de een of ander manier overgenomen gedrag en/of gevoel verdwijnt.