Robertskruid

Robertskruid

Geranium robertianum Ooievaarsbekfamilie: Geraniaceae

Als Robertskruid net boven de grond komt zie je heel fijne blaadjes en stengels in een rozet die helemaal rood zijn. Echt alles is op dat moment rood.
Later kleurt het fijne blad groener en het bloempje is roze. De bladeren en stengels zijn licht behaard. Als je in sprookjes geloofd, zou dit een elfenplantje zijn.
Het plantje groeit het liefst in de schaduw. Het komt vaak zomaar in je tuin groeien, omdat het een leuk plantje is liet ik het Robertskruid graag staan.

Gebruik

Van rode bieten weten we dat het ons bloed zuivert. Ook dit rode plantje zuivert het bloed, is tevens bloedstelpend en bloedverrijkend. Het helpt bij ontstekingen en bloedarmoede. kan goed gebruikt worden bij diarree, in- en uitwendige bloedingen en het helpt om gal en nierstenen uit de drijven.
Hiervoor gebruiken we de tinctuur Geranium (Robertskruid).
Van Robertskruid met Brandnetel kun je een goede trekzalf maken.

Voor thee is dit kruid te bitter.

Clementine Bergfeld

Kruidengeneeskunde wil vooral de aanwezige natuurlijke genezende kracht van mens of dier stimuleren om het evenwicht van lichaam en geest te herstellen.

Naast de kruidengeneeskunde kan ik je ook via coaching of counseling ondersteunen.

Met regelmaat organiseer ik kruidenwandelingen, kinderworkshops, kruidencursussen, kruidenworkshops en organiseer en geef ik lezingen.
Op deze website kruidengeneeskunde.eu kan je heel veel informatie vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet

Clementine Bergfeld

Geef een reactie