Vlierbessenbollen

Vlierbessenbollen

Maak een vlierbessensiroop volgens dit recept, doch laat op het laatst inkoken (onder voortdurend roeren – let op, dit recept is een geduldwerkje) tot een druppel siroop die je in een glas water laat vallen onmiddellijk tot een hard bolletje stolt. Vervolgens schep je de siroop met een lepeltje in kleine plasjes o een met olie bestreken, koude en gladde ondergrond (bv een glazen of marmeren plaat). Laat stollen en bewaar droog (eventueel bestrooi je de bollen met wat bloem of poedersuiker om het aan elkaar kleven tegen te gaan). (Soms laat men wat takjes tijm of blaadjes salie in de stroop meekoken (wel uithalen), of voegt men op ‘t laatst wat etherische olie (tijm, eucalyptus, munt) aan toe, maar let op, één of twee druppels zijn vaak al voldoende).

Clementine Bergfeld

Kruidengeneeskunde wil vooral de aanwezige natuurlijke genezende kracht van mens of dier stimuleren om het evenwicht van lichaam en geest te herstellen.

Naast de kruidengeneeskunde kan ik je ook via coaching of counseling ondersteunen.

Met regelmaat organiseer ik kruidenwandelingen, kinderworkshops, kruidencursussen, kruidenworkshops en organiseer en geef ik lezingen.
Op deze website kruidengeneeskunde.eu kan je heel veel informatie vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet

Clementine Bergfeld

Geef een reactie