Vogelmuur

Vogelmuur

Stellaria

Vogelmuur is een plantje wat de heel winter door kan groeien. Het kruid bevat veel mineralen en vitamines: veel ijzer, calcium, kalium, kiezelzuur, zink, mangaan, selenium, magnesium, riboflavine, vitamine A en C en hoge concentraties bioflavenoïden (gunstige werking op hart en bloedvaten).

Wintergroente

Met al die vitamines en mineralen een gezonde plant voor ons. Vroeger werd het wel gebruikt vanwege vitamine C tegen scheurbuik. Het hele plantje kun je bereiden als spinazie, rauw als veldsla, in de kruidenboter, in roomkaas, in kruidige soepen en een overheerlijke pesto.

Vogelmuur bloeit, uitgezonderd de vorstperiodes, het hele jaar door.

Gebruik

De knop van Vogelmuur is behaard en dat geeft de werking op huid en longen aan. Muur bevordert de spijsvertering en is slijmoplossend bij vastzittende hoest. Voor de huid is het verkoelend, samentrekkend en ontstekingswerend. Je kunt het gebruiken bij jeuk, eczeem en probeer het eens bij psoriasis.

Recept: Gestoomde vogelmuur (voor meer recepten zie mijn website)
12 kopjes gewassen en gesneden vogelmuur
1 eetlepel olijfolie
een beetje limoensap
peper en zout
Stoom de vogelmuur 5 minuten met alleen aanhangend water.
Roer de ingrediënten goed door elkaar en serveer warm met bijvoorbeeld rijst of couscous en een salade

Clementine Bergfeld

Kruidengeneeskunde wil vooral de aanwezige natuurlijke genezende kracht van mens of dier stimuleren om het evenwicht van lichaam en geest te herstellen.

Naast de kruidengeneeskunde kan ik je ook via coaching of counseling ondersteunen.

Met regelmaat organiseer ik kruidenwandelingen, kinderworkshops, kruidencursussen, kruidenworkshops en organiseer en geef ik lezingen.
Op deze website kruidengeneeskunde.eu kan je heel veel informatie vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet

Clementine Bergfeld

Geef een reactie