Wilde Peen

Wilde Peen

Vroeger (en ook nu nog) werden de zaden van de wilde peen gebruikt als natuurlijk anticonceptiemiddel. Een eet- of theelepel vol zaden werd een aantal dagen aansluitend op de gemeenschap dagelijks gegeten. Het zaad werd door de Romeinen gebruikt als culinair kruid.

De schermen smaken heerlijk in een salade en zijn goede leveranciers van kalium.

Een thee van de schermen geeft ook de kalium en helpt bij spijsverteringsproblemen. Wortels in de herfst uitgraven en vers of gedroogd gebruiken. De zaden drogen en net als het blad gebruiken als thee. Het zaad wordt veel gebruikt voor etherische olie. In de Chinese geneeskunde wordt het eten van wortels aangeraden om de lever-chi (kracht) te versterken.

Rauw gegeten komen de inhoudsstoffen het beste tot hun recht. In babyvoeding helpen worteltjes tegen verstopping en windjes en bevorderen de spijsvertering. Het dagelijks eten van wortels of drinken van wortelsap kan de menstruatiecyclus helpen reguleren. Het werkt stressverminderend en leverondersteunend.

Elke dag minstens 1 glas wortelsap nemen is goed voor herstel, weerstand, huid lever etc. Vers geperst wortelsap is het allerbeste. Meng er een paar druppeltjes olie door of eet er iets bij waar vet in zit, omdat dan het lichaam de provitamine A beter opneemt.

Clementine Bergfeld

Kruidengeneeskunde wil vooral de aanwezige natuurlijke genezende kracht van mens of dier stimuleren om het evenwicht van lichaam en geest te herstellen.

Naast de kruidengeneeskunde kan ik je ook via coaching of counseling ondersteunen.

Met regelmaat organiseer ik kruidenwandelingen, kinderworkshops, kruidencursussen, kruidenworkshops en organiseer en geef ik lezingen.
Op deze website kruidengeneeskunde.eu kan je heel veel informatie vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet

Clementine Bergfeld

Geef een reactie