Wilgenroosje

Wilgenroosje

Epilobium Angustifolium

Het Wilgenroosje is een vrij grote en mooi opvallende plant met zijn roodachtige stijve stengel en rozeviolette bloemen die als een fakkel aan het eind van de stengel bloeien. Ze staan vaak in groepen bijeen aan een bosrand, op kapvlaktes, maar ook aan het water. De horizontaal moeilijk uitroeibare, kruipende wortelstok, die 50 jaar oud kan worden, groeit diep in de grond, waar nieuwe scheuten uitgroeien. Onuitroeibaar.

Gebruik

Een weerstandsverhogende plant voor ons. Het vele rood aan het Wilgenroosje helpt bij de reiniging en verrijking van het bloed en de bloedcirculatie. Het ondersteunt de reiniging en versterking van de urineleiders, de blaas en prostaat. En het donkergroene van het blad laat zien dat de plant veel mineralen bevat.
Voor de kruidengeneeskunde wordt een tinctuur gemaakt van het hele bloeiende kruid, liefst zonder zaaddozen.

Eetbaar

De jonge scheuten en bladeren van deze plant zijn eetbaar. Je kunt ze als sla gebruiken of als groente koken. De gel achtige substantie kan aan soepen worden toegevoegd. De wortel wordt als saladegroente gegeten, (tot moes) gekookt en van de gedroogde bladeren – ook die van het Harig Wilgenroosje – kan een thee worden gemaakt.
De knoppen van de bloemen worden in salades gedaan of net als kappertjes in azijn ingemaakt om er in de winter van te kunnen genieten.

Clementine Bergfeld

Kruidengeneeskunde wil vooral de aanwezige natuurlijke genezende kracht van mens of dier stimuleren om het evenwicht van lichaam en geest te herstellen.

Naast de kruidengeneeskunde kan ik je ook via coaching of counseling ondersteunen.

Met regelmaat organiseer ik kruidenwandelingen, kinderworkshops, kruidencursussen, kruidenworkshops en organiseer en geef ik lezingen.
Op deze website kruidengeneeskunde.eu kan je heel veel informatie vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet

Clementine Bergfeld

Geef een reactie